Účastník bude mít po absolvování kurzu základní informace o jednotlivých způsobech přípravy gelato a sorbetu, jejich výhodách a technologické náročnosti. Na základě tohoto kurzu se budete schopni rozhodnout, jakým způsobem chcete gelato vyrábět a kolik času a finančních prostředků k tomu budete představovat, ať už je to začátečník, nebo někdo, kdo chce posunout svoji stávající výrobu o krok vpřed.
Co Vás čeká:
- teoretický úvod do výroby zmrzliny:výběr surovin, tvorba receptury, jaké stroje budete potřebovat?
- výroba gelata: mléčný základ a základní příchutě (čokoládová, vanilková, pistáciová, ovocná)
- výroba sorbetu z čerstvého a mraženého ovoce
Napadá Vás otázka, na kterou chcete na semináři slyšet odpověď? Nenašli jste v programu přípravu příchuti, kterou toužíte vidět? Napište nám a bude-li to v našich silách, zakomponujeme Vaše požadavky do programu.
Dále by vás mohlo zaujmout:
Během ledna se bude konat několikadenní školení italské cukrařiny a výroby gelato a sorbetů přímo v Itálii. Pokud Vás listopadový seminář pro výrobu gelata opravdu nadchne, máte možnost se ho zúčastnit. Na přesný termín, program a cenu kurzu se můžete ptát na semináři nebo kontaktovat Veroniku Šťastnou.