Dvoudenní profesionální kurz výroby řemeslné zmrzliny z přírodních surovin.

Vážení zákazníci,

Zveme Vás na kurz výroby řemeslné zmrzliny. Absolvováním kurzu získáte přehled o jednotlivých surovinách pro výrobu vlastní kvalitní řemeslné zmrzliny, jejich vlastnostech a způsobu, jakým ovlivňují finální podobu zmrzliny. V teoretické části kurzu Vás školitel seznámí se základními recepturami a způsobem jak je vytvářet tak, aby zmrzlina odpovídala přesně Vašim představám o chuti, kvalitě a konzistenci. Kurz pokračuje praktickými ukázkami výroby gelata a sorbetu.

Harmonogram:

Čtvrtek 21. listopadu - teoretická část (složení zmrzliny, základy balancování, praktická ukázka počítání receptur, pasterace)
Pátek 22. listopadu - praktická část (výroba zmrzliny, aktivní zapojení účastníků kurzu)

Po celou dobu kurzu je možné se ptát či přicházet s vlastními nápady. Důležité pro nás je, abyste získali znalosti, které ve své praxi zúročíte.

Kvůli omezené kapacitě se prosím registrujte na   nebo na tel. +420 736 484 539. Děkujeme.

Cena kurzu je 2.000,- Kč bez DPH za osobu. V ceně je certifikát o absolvování kurzu, dále kompletní zmrzlinový manuál a všechny receptury, které spolu na kurzu vytvoříme.

Pro absolventy kurzu máme připraveny zvýhodněné cenové nabídky na veškerá zařízení k výrobě kopečkové zmrzliny od společnosti TELME.

Posuňte Vaše dovednosti na vyšší úroveň.

CUKRAŘINA NENÍ DŘINA! NEVĚŘÍTE? SLEDUJTE ;)

Pokud řešíte jak vyrobit odpalované těsto, krémy či ganáž bez zbytečné a namáhavé ruční práce, zkuste si u nás otestovat Ribot. Úžasný pomocník v každé cukrárně a pekárně, která vyrábí odpalované těsto, krémy, ganáž, marmelády nebo třeba vlastní zmrzlinu. Snadno, rychle, vždycky stejně a bez hrudek. Přijďte si i Vy vyzkoušet náš stroj ať se přesvědčíte na vlastní ruce a oči.

Kdy: 23. a 24.10.2024

Kde: náš showroom, MALÁČ sro, Matlachova 35, Brno-Slatina, https://www.google.com/maps/place/MAL%C3%81%C4%8C+s.r.o./@49.1774891,16.6870798,17z/data=!3m1!4b1!4m6!3m5!1s0x4712eb213fd9171d:0x5f93e641c7611df0!8m2!3d49.1774856!4d16.6896547!16s%2Fg%2F1tf646gn?authuser=0&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MTAxMy4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

 

Kontakt: +420 731 652 351, Honza Ondarza ,

Přemýšlíte o nové peci pro Vaši novou pekárnu či cukrárnu a stále si nevíte rady? Tady je pár tipů, jak si snadno a dobře vybrat právě tu pec, kterou potřebujete.

Řemeslné pekárny _ hodně druhů pečiva, menší šarže

Mnoho řemeslných pekáren řeší výše uvedený problém. Nabízejí široké spektrum výrobků, od baget, přes chleby až po croissanty a buchty. Vše chtějí mít stále čerstvé, hezky voňavé a péct v průběhu dne. K tomu se ideálně hodí etážové pece, jako jsou Onyx, Rubis, Opale nebo Zirco. Výhodou těchto pecí je, že každá etáž může připravovat jiný výrobek, nemusíte tedy čekat na to, až se Vám dopeče jiný program, nebo můžete připravovat vždy jen menší čerstvé šarže, které provoní pekárnu a umožní Vám vysokou flexibilitu. Etážové pece podporují Vaši řemeslnost, chléb díky nim získává tvrdou kůrku s níž si pořežete tvář (znak výjimečně kvalitních chlebů) a croissanty nabydou na objemu, budou krásně nadýchané a jejich barva bude překrásně karamelová. Sálavé teplo prostoupí celým pečivem a odpadá tak starost o nedopečené či připálené strany. Na druhou stranu jsou tyto pece prostorově náročné a ne vždy se na ně najde místo. Tip, jako drobná vychytávka. Pokud přemýšlíte nad více než 3 etážemi, zvažte možnost osazovacího zařízení. Ušetříte tak zbytečnou a namáhavou práci sobě, nebo pekařům. Velikost jedné etáže začíná 2 plechy 60x40 cm a končí až 6 plechy, nemusíte se tedy bát, že byste nenašli tu pravou velikost právě pro Vás.

 

Řemeslná pekárna _vím přesně co peču, ale potřebuji to ve velkém.

Výroba Vám vyskočila, stará pec už nestačí a mít jich několik vedle sebe nedává smysl? Pak právě pro Vás jsou určeny rotační pece. Ty pomohou hlavně ve chvíli kdy pečete 5-6 druhů produktů a máte na ně trvalý odbyt. Pak se nemusíte bát upéct 50 chlebů najednou protože víte, že je prodáte. Rotační pece se také osvědčují pro jednostranně zaměřené řemeslné pekárny, typicky pro výrobu hamburgerových bulek , chlebíčkových vek či baget pro zdravé svačiny. Do rotační pece vsadíme celý vozík s plechy a jedním druhem pečiva, ten se otáčí kolem své osy a pomáhá tak rychlejšímu pečení, než u klasických ventilovaných pecí. Zkracuje se tak čas nutný k produkci, odpadá pracné nakládání a vykládání pece po jednom plechu. Ze sortimentu našeho francouzského výrobce , firmy Pavailler, odpovídají tomuto požadavku pece Topaze, Cristal případně R10. I tady si dovolíme dát radu. Provoz pecí je dobré synchronizovat s komorovými kynárnami, nebo ideálně stopkynárnami. Ušetříte tak spoustu času brzy ráno...

 

Jsem spíše cukrárna, ale sem tam přidám chleba :)

My Vám říkáme hipstra, vy si říkejte jak Vám dělá dobře :) Fenomén hipsterských bister už není jen nějaký módní trend. Je to jasný a velmi oblíbený proud, který nabízí brunche, all day breakfast, sandwiche, sladké pečivo, žitné chleby, vegan produkty.. a teď přišel ten čas, kdy si to chcete péct sami, ale potřebujete spíš kvalitu než kvantitu. Pro vás je řešením kombinace, menší ventilované pec pro bagety, sladké pečivo a croissanty a jedna etáž pro pečení fantastických žitných chlebů s charakteristicky nezaměnitelnou střídkou a božsky křupavou kůrkou.. dole stopkynárna nebo kynárna, co pro vás bude mít ráno krásně nakynuté pečivo, které jen vezmete a upečete pro první hosty. Maximální flexibilita při malých šaržích, které dopékáte v průběhu dne tak, jak se den zrovna vyvine. Tip pro Vás. Zvolte si stopkynárnu a kondenzační digestoř, ušetříte si spoustu času a pec nemusíte mít ani napojenou na vzduchotechniku.

 

Řemeslná cukrárna _ někdo to rád sladké

Kdepak, nezapomněli jsme na Vás. Víme, že cukrárny ještě nevymřely a ikdyž ne každý je Cedric Grolet, chcete dělat krásné výrobky za férové ceny. Většina lidí začne klasickou konvekční pecí, ne vždy ale vybere tu pravou. Leckdy zvolí menší levnější pec (co kdyby to náhodou nešlo, že) a pak peče korpus hodinu, dvě a říká si, zlatá mora... tak to máte pravdu, tyhle bake-off pece a domácí trouby patří domů do kuchyně, ne do cukrárny která se chce rozvíjet a vydělávat peníze. Pokud chcete na jednom místě v rozumném čase a ve vysoké kvalitě upéct krásné cukrářské výrobky, my doporučujeme Unox Baker Top nebo pro náročnější Topaz pastry. Pece mají paměť pro více než 100 programů v několika krocích, mají několik rychlostí ventilátorů takže už žádné poletování laskonek či makronek po peci, ventilátory mají tzv. reverzátory, zařízení které obrací každé 2-3 minuty chod ventilátoru pro rovnoměrné pečení, dnes pece už běžně mají vzdálené připojení pro Váš chytrý telefon. Snadno si nastavíte program a pak už pečete pořád stejné a stejně dobré výrobky. A abychom nezapomněli. Kvalitní cukrářské pece mají několik systémů automatického mytí. Náš tip. Abyste nemuseli řešit vzduchotechniku, pořiďte si k nim kondenzační digestoř. Ta všechny páry a pachy pohltí a odvede do odpadu.

 

 

 

 

 

 

 

Vážení zákazníci,

dovolte, abychom Vás pozvali na pekařský veletrh Südback, který se koná v německém městě Stuttgart. Jedná se o čistě jednostranně oborově zaměřený veletrh, kde si můžete prohlédnout produktové a strojní novinky z oboru.

Kdy?
Od 26. do 29.10.2024

Kde?

Veletrhy Stuttagrt, Messepiazza 1, Stuttagrt, 70629.

https://www.google.com/maps/place/Parkplatz+Messe+Stuttgart+P26+APCOA/@48.6935621,9.1859314,17z/data=!4m6!3m5!1s0x4799c29561fc1fc1:0xedbe87dfba70bf58!8m2!3d48.6937498!4d9.1868755!16s%2Fg%2F11f54zbwzl?authuser=0&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MDkwNC4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

 

Koho mohu vidět?

  • Rondo, nejlepšího výrobce linek pro jemné pečivo a rozvalovací stroje. HALA 7, stánek 7B37
  • Pfahnl, dodavatel surovin pro pekaře. HALA 8, stánek 8E11
  • Ireks Enzyma, dodavatel surovin pro pekaře, HALA 9, stánek 9C32
  • Delta, přední výrobce směšovačů vody a kráječek chleba, HALA 9, stánek 9C01
  • Anneliese, výrobce plechů a forem, HALA 7, stánek 7D29

Jarní zmrzlinový seminář je tu! Přijďte ochutnat zmrzlinové novinky pro letošní sezónu a vyzkoušet si novinky ze světa strojů na točenou zmrzlinu a výrobníků kopečkové zmrzliny.

Kdy a kde?

Brno, 12.03.2024, Hotel Noem Arch, od 10:00

Praha, 14.03.2024, Hotel Chvalská Tvrz, od 10:00

Zdvořile prosíme o nahlášení účasti kvůli zajištění patřičného počtu míst na , nebo na telefonu +420 736 484 539

 

Těšíme se na Vás!