Znáte to. Už od srpna myslíte na to, jak budete zvládat všechen ten předvánoční shon, ve kterém se Vám vrší objednávky ánočního cukroví, silvestrovských pochoutek a do toho potřebujete zvládat i svoje běžné zákazníky. Pracovních sil na trhu je zoufalý nedostatek a to už vůbec nemluvíme o těch, kteří opravdu něco umějí. Nebo o těch, kteří mají ke vé práci vřelý vztah a upřednostní setrvání u Vás, než pracovat za lepí peníze někde v supermaketu..
Abychom Vám trochu odlhečili od těchto problémů (a pomohli Vám tak najít více času pro potřebné činnosti, rodinu či zábavu) máme pro Vás řešení, které se skvěle hodí do malých i velkcýh provozů. Obvykle nejvíce času strávíte tou nejméně efektivní činností, a v cukrárnách se jedná o věci, jako je vaření krémů či výroba odpalovaného těsta. A právě na tuto problematiku jsme se rozhodli soustředit tentokrát. Představíme Vám malé i velké pomocníky do Vašich provozoven, kteří Vám od této namáhavé práce ulehčí.
CheCrema:
Stolní vařič krémů a stroj na odpalované těsto s kapacitou od 2,5 do 7 kg. Stroj je určen pro malé cukrárny či řemeslné výrobny, které si chtějí ulehčit práci a uvolnit ruce, případně se chtějí věnovat výrobě vlastních marmelád nebo třeba povidel. Také odlehčení od namáhavé výroby odpalovaného těsta, zápary či krémů. Silnou stránkou stroje je dotykový displej s možností ukládání programů v několika krocích, rychlá výroba (zkrácení času výroby až o 30 %), možnost nastavení zahřívání s přesností na 1 °C, a v neposlední řadě rovněž nízká spotřeba elektrického proudu. Cena stroje se pohybuje od 145.000,- Kč ( bez DPH ) ... což je zrhuba tolik, kolik Vás stojí jedna cukrářka na půl roku.. jenže stroj Vám zůstane, že..
Vařič krémů, stroj na odpalované těsto, výrobník marmelády a v neposlední řadě i kombinovaný stroj na kopečkovou zmrzlinu. To vše je Cremagel 5-10. Jedná se o skvělého pomocníka do cukráren a pekáren, které už nebaví ruční výroba krémů či čokolády, a rádi by si uvolnili ruce pro důležitější činnost. Kromě dokonalého vymíchání krémů bez hrudek můžete očekávat i vypracování a zchlazení odpalovaného těsta, stroj pro výrobu karamelu nebo stroj pro temperování čokolády. Díky dvěma různým velikostem válce se přizpůsobí každému střednímu provozu (2 - 5 kg X 4 - 10 kg) a navíc Vám umožní v letních měsících vyrábět vlastní zmrzlinu. Pokud byste neměli zájem zrovna o zmrzlinu, pak urččitě využijete jeho další možnosti, jako jsou výroba jamů a marmelád, vlastních náplní nebo perníkového těsta. Nově je stroj k dostání s dotykovým displejem, a cenově jej lze pořídit od 160.000,- Kč ( bez DPH ). Jak stroj funguje si můžete prohlédnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=oNx9yXVjhwk
Pokud hledáte rolls-royce mezi vařiči krémů, pak jste na něj narazili. Víceúčelový cukrářský stroj Ribot patří k absolutní špičce na trhu. Byl konstruován ve spolupráci s těmi nejlepšími cukrářskými mistry z Itálie a Francie a jeho výsledek nyní najdete v tomto stroji. Pomocí dotykového displeje si můžete vybrat z více než 900 programů pro výrobu krémů, sněhu, odpalovaného těsta, perníkového těsta, ganache, fruta poché, makronek, marmelád, ale například i olivovou nebo pomerančovoou pastu. Možnost nastavení různých rychlostí (a směrů) otáček, jeden cyklus má až 7 kroků, sám hlásí kdy se má přidat další ingredience. Na výběr je ze 4 velikostí stroje, máte tak jedinečnou možnost si tento skvělý cukrářský stroj pořídit jak pro malou provozovnu, tak pro pekárnu. Stroj sám je schopen nahradit 2-3 cukráře a proto jeho cena není až tak závratná, začíná od 350 tisísc bez DPH.
Pokud jste majiteli či vedoucími pracovníky pekáren, pak Vás asi předešlé stroje moc nenadchly. Je to asi proto, že jejich kapacita je příliš malá, než aby se Vám výroba v nich vyplatila. Pro střední a průmyslové pekárny doporučujeme naše stroje Termocrema. Jejich kapacita je dostatečná, neboť začínají od 15 litrů, ale vyrábět můžete až do 180 litrů. V nabídce jsou v této době 2 verze , levnější s analogovým , a dražší s dotykovým displejem. Obě verze umí připravit základní sadu pekařských náplní (žloutkový krém, pařížskou šlehačku, ganache, marmeládu, jamy, čokolády) + umí vymíchat odpadlované těsto či záparu + mají volné programy pro Vaše speciální produkty. Ovládání i údržba jsou snadné, kontrola produktu přes průhledné vrchní víko taktéž. Cenově se stroje pohybují od 300 tisíc bez DPH...