Ve spolupráci s výrobcem strojů na točenou zmrzlinu Smach jsme pro Vás připravili stroj Smach Twister pro výrobu americké točené zmrzliny, tzv. spirály.

Co je americká spirála?

Americká točená spirála je druh točené zmrzliny, který se vyznačuje vysokým podílem sušiny a cukrů. Jedná se tak o poctivou točenou zmrzlinu bez nášlehu, která má výraznou chuť i barvu a zároveň má unikátní tvar. Je vysoká zrhuba 15 cm a vydrží tak zákazníkovi déle než klasická točená zrmzlina.Mimoděk se tak každý z Vašich zákazníků stane jakousi chodící reklamou na Váš podnik. Americká točená spirála má mimořádný úspěch v severní Americe, Austrálii, Holandksu a Polsku. Ovšem další země se přidávají a dnes se již málokterá vyspělá země objede bez těcjto podniků.

Na jakém stroji se točí?

Na českém trhu naleznete hned několik výrobců strojů na točenou spirálu. Vedle americké produkce, jsou tu i stroje z Polska, Itálie a Indie. Nicméně my jsme se rozhodli věřit firmě Smach, která jich ročně vyrobí přes 800 kusů. Stroje SMACH TWISTER ICE jsou speciálně vyvinuté na produkci americké spirály, dostupné v několika velikostech a barevných provedeních.

Proč americkou spirálu?

 Pokud se bedlivě rozhlédnete po své nynější konkurenci, pak obvykle objevíte konkurenci točící některou z klasických velkých značek (Opočno, Mec3, Tatra) a to bez špetky fantazie nebo vlastní přidané hodnoty. Abyste nalákali jejich zákazníky k sobě (a oslovili nové), musíte nabídnout něco nového a neokoukaného. K tomu buď slouží naše stroje pro zmrzlinu s kousky ovoce, nebo Twister Ice... Nebojte se být unikátní, právě nečím zvláštní, a přitom chuťově lahodná spirála může být tím prravým řešením...

Kde si mohu stroj vyzkoušet a spirálu ochutnat?

Pokud Vás americká zmrzlinová spirála zaujala, tak se zastavte v našem brněnském showroomu, kde si stroj můžete vyzkoušet a zmrzlinové spirály ochutnat. Pokud Vás zaujme, můžete si stroj hned odvézt!

Příchutě?

Dříve býval u amerických spirál problém s menším počtem příchutí. Dnes již odpadl a my Vám nabízíme více než 12 druhů spirály. Od klasické vanilky, čokolády či jogurtu, přes jahodu, malinu až po exotické mango nebo mandarinku.

Rádi bychom Vám představili plničku a dávkovačku Variofill od italské společnosti Telme. Jedná se o přímou konkurenci firem Bakhon či Unifiller.

Popis stroje:

Sroj Variofill se hodí do všech potravinářských provozů, stejně jako pro farmaceutické nebo kosmetické účely. Plnící válec má objem 13 litrů, výkonnost stroje je přes 35 kg za hodinu. Dávkovač Variofill představuje rozumnou alternativu k drahým plničkám pekařských a cukrářských hmot, neboť má zdaleka nejlepší poměr cena vs. výkon. Dalším velkým kladným bodem je, že jím mohou projít pevné kousky o velikosti 8 mm, čili se tím stává vhodným pro dávkování jamů, zmrzliny s kousky ovoce či oříšků, oříškových másel, kosmetických krémů. Snadná obsluha pomocí digitálního displeje, dávkování ruční nebo pomocí nožního pedálu. Pro snadnou osblužnost stroje je osazen 4 pojezdovými kolečky.

Využití stroje v provozech:

  • Zmrzlinárna: dávkování zmrzliny s kousky ovoce či ořechů do vaniček nebo kelímků
  • Pekárna: dávkování marmelád, jamů, povidel či krémů ...
  • Cukrárna: dávkování šlehačky, krémů, zmrzliny,  nugátu..
  • Kosmetický průmysl: dávkování krémů do kelímků
  • Další možnosti využití: obědy do letadel, jídelní balíčky pro diety...

Technické parametry:

  • El. připojení: 230 V
  • Příkon: 0,25 kW
  • Velikost válce: 13 litrů
  • Výkonnost: 35,5 kg za hodinu
  • Rozmezí dávek: 100 - 1.000 gramů
  • nastavitelná rychlost dávkování
  • nastavitelný tlak pístu
  • Rozměry: 50/65/126 cm
  • automatické mytí
  • CE certifikát pro styk s potravinami

Jak stroj funguje si můžete prohlédnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=Hrci1Kagn1M

Vážaní zákazníci,

 jak víte, již řadu let Vám dodáváme kvalitní a spolehlivé zmrzlinové stroje od italské společnosti Telme. Protože vnímáme Vaši touhu po moderních, spolehlivých a úsporných strojích, zkusíme zde představit novinky, které jsme tento rok prezentovali na zimních a jarních akcích. Všechny stroje jsou nově osazeny dotykovým displejem, což Vám dává možnost vstupovat do jednotlivých programů i během výroby, a aktuální tak změnit nastavení stroje. Stejně tak se jednodušeji nastavují nové programy, nebo sleduje teplotní křivka.

Multifunkční cukrářský stroj Ribot T:

Oproti předcházející generaci je stroj osazen dotykových displejem, díky němuž přesně vidíte, v jaké výrobní fázi se stroj nachází a za jak dlouho bude produkt hotový. Rovněž vytvoření nového programu není tak zdlouhavé jako u předchozí verze. Samozřejmostí už dnes je spousta nástavců pro dělání odpalovaného těsta, vaření krémů či náplní, nebo dušení zeleniny, výrobu pesta, přípravu mořských plodů nebo guláše.

 

Automatický paster zmrzlinových základů Ecomix T:

Bez pasteru se dnes neobejde nejedna zmrzlinárna či cukrárna. Hlavním smyslem samozřejmě je připravit v 90 minutách co nejvíce kvalitního zmrzlinového základu, a to s jistotou, že stroj sám cyklus zopakuje, pokud by došlo k výpadku proudu. Tím máme zajištěno, že své zákazníky neotrávíme. Nicméně to je vlastnost, kterou dnes splňuje většina strojů. Co ale s tím, že nám stroj základ přešlehává, nebo naopak nedokonale rozmíchá přidané ingredience. Nebo když stroj přetahuje teplotu o několik stupňů nahoru, a my díky tomu základ uvaříme.. tuto otázku si jistě položil nejeden z nás. Řešení nabízí právě italský paster Ecomix T. Díky jednoduchému ovládání můžete nastavit různou rychlost otáčení míchadla, přičemž v různých fázích můžete míchat různě intenzivně. Pokud tedy při 40 °C přidáváte cukry, můžete si zintenzivnit míchání, čímž dosáhnete lepšího rozmíchání bez zbytečného napěnění směsi.

 

Výrobník kopečkové zmrzliny Ecogel T:

Nová generace zmrzlinových strojů Ecogel slibuje zachovat skvělý úsporný provoz, dvojitý mrazící okruh a skvělou výkonnost, nyní s možností ukládání většího množství programů, vlastního popisu v češtině a možnosti regulace otáček míchadla. Tím si určíte, zda chcete našlehanou krémovou smetanovou zmrzlinu, nebo zda vyrábíte poctivý sorbet z ovoce, kde našlehanost není požadovanou vlastností.

 

 

Udržovací a nízkoteplotní skříně EVERO od italské společnosti Unox jsou inovativním počinem pro letošní sezonu. Ačkoliv holdomaty jsou na trhu již řadu let, tak Evero je inovativní hned v několika prvcích. Hned první velkou výhodou je možnost jeho kombinace s konvektomatem, kdy tato nízkoteplotní skříň může šloužit jako rovnocenný podstavec, čili jej lze využít například v kuchyních, nebo řeznictvích v teplém úseku. Další výhodou je jeho schopnost regenerace pokrmů, čili po celodenním vystavování v teplé vitríně můžete přesunou zboží zpět do Evera aniž byste porušili HACCP podmínky.

Hlavní body proč Evero:

  • možnost uložení až 200 programů
  • možnost uložení programů s vlastními obrázky a názvy
  • ChefExever: konzervace, regenerace, výdej. Stroj myslí za Vás, a tak budete mít pokrm připraven přesně na ten čas, kdy potřebujete!
  • MultitimeList: každý zásuv má vlastní časovač, můžete v něm tedy přechovávat několik druhů pokromů
  • autodiagnostika poruch
  • Maxilink technologie: propojení do sestav s konvektomatem, dalším Everem, či s Vaším pc..
  • jednoduchý dotykový displej pro snadné ovládání
  • moderní led-diodové osvětlení
  • dveře s moderním systémem ProtekSafe.Plus
  • v restauracích pro využití sous-vide, pomalého pečení...
  • široká nabídka příslušenství
  • šetří místo v kuchyni, zvyšuje její kapacitu a výkonnost
  • držitel presstižního ocenění "Zlatá medaile od Commercial Kitchen show 2018" v kategorii Innovation Challenge = radikální inovace trhu!

 

Technické detaily:

 Typ Elektrické připojení Příkon Kapacita Pracovní teplota Rozměry v cm
 Evero 600 230 V 2,9 kW 10x GN 1/1 58 - 75 °C 75/62/92 cm
 Evero 900 230 V 2,9 kW 10x GN 1/1 58 - 75 °C 54/89/92 cm
 Evero Cube  230 V 1,5 kW 10 x 46/33 cm 58 - 75 °C

60/63/59 cm

Chcete začít vyrábět kvalitní italskou zmrzlinu? Nebo už ji dokonce vyrábíte ale rádi byste zkonzultovali poslední finesy? Pak právě pro Vás jsou kurzy italské Gelato master school, které se v příštím týdnu uskuteční v Praze a Brně. Na jednom místě budou specialisté na zmrzlinu i zmrzlinové stroje, dozvíte se, jaké jsou současné trendy a novinky, a kde je potřeba se nepřizpůsobovat a stát si za kvalitou.

K dispozici Vám budou zkušení školitelé z italského centra Gelatro master school, a odborníci na výrobu kopečkové i točené zmrzliny z naší firmy, i partnerské firmy Prego.cz.

Data a místa:

Praha: Hotel Chvalksá Tvrz, Na Chvalské Tvrzi 2. 26.02.2019

Brno: Hotel Noemova Archa, Cimburkova 564/9. 28.02.2019

 

Prosíme zájemce o kurzy, aby se předem ohlásili na telefonech: +420 736 484 539 Dalibor Šťastný,  +420 602 415 573 Martin Drábek